Träning & shop

Från säsongen 2023 drivs träningsverksamheten och shopen av Patrik Skoog.

Jag började spela golf på Emmaboda GK i början av åttiotalet och började hjälpa till med juniorträningar och nybörjarkurser knappt tio år senare. Jag spelade på heltid 1991 med högst begränsad framgång men blev redan 1992 erbjuden jobbet som assistent på Carlskrona Golfklubb och påbörjade då också tränarutbildningen.

1994 fick jag mitt första jobb som headpro på Tomelilla GK där jag och min fru Anneli också drev shopen. Efter bara tre år i Skåne gick flyttlasset till Göteborg och Partille GK. Där stannade vi i 22 säsonger. De första tolv som tränare med shop och driving range och de sista tio som klubbchef. 2019 var det dags för en ny flytt, den här gången till Stockholm där jag jobbat som klubbchef/VD på Sollentuna GK i nästan fyra säsonger.

Med drygt 30 års erfarenhet från 5 olika golfklubbar så har jag en hel del idéer på vad jag vill och kan göra på Bro-Bålsta GK för att det skall fortsätta att vara en framgångsrik golfklubb. Jag vill att vår verksamhet skall vara en naturlig del av klubblivet, tränarna skall vara förebilder och mentorer för barn, unga och elitspelare. Vi skall på samma sätt vara tryggheten för alla klubbmedlemmar som vill utveckla sin golf oavsett ambitionsnivåer.
Jag ser fram emot att lyfta betydelsen av spelets alla delar, inte bara svingen, vi jobbar gärna med hela spelet där det är tänkt att spelas, alltså ute på banan.

Jag vill också att shopen skall vara en naturlig samlingspunkt där man träffas, diskuterar träning, utrustning och spelet eller kanske bara umgås. Vi kommer att vara medlemmar i Golfstore för att vi är övertygade om att det ger bäst sortiment och priser till alla er medlemmar. Vi hoppas att ni precis som vi tycker att en golfshop ger en extra dimension till golfklubben och vi lovar att stötta er medlemmar på samma sätt som ni stöttar oss. Du som driver företag kommer att få hjälp med bollar, kläder och annan utrustning med företagslogga. Du kan läsa mer om Golfstore via länken till höger.

Vi jobbar med utrustningen ur ett tränarperspektiv, vi vill att din utrustning skall hjälpa dig till ett bättre golfspel. Vi hjälper dig att byta grepp, prova ut nya klubbor eller anpassa det du har. Dåligt anpassad utrustning kan direkt motverka de teknikförändringar du vi vill göra och behöver därför förändras. I den nya studion kommer vi ha fina möjligheter att hjälpa dig med detta.

För många är golfresor en höjdpunkt på året. Vi kommer att arrangera resor både vår och höst, en del blir med golfskola där vi både tränar och spelar medan andra blir mer av en spelresa till exempel genom att åka till brittiska öarna för att spela linksgolf. Läs om aktuella resor via länkarna till höger.