Grönt Kort Nybörjarkurs

Börja spela golf 2023, gå en nybörjarkurs på Bro-Bålsta Golfklubb. Vi ser till att du får rätt förutsättningar från start och kan njuta av golfen resten av ditt liv.

Planering Nybörjarkurs

För dig som vill börja spela golf är det absolut bäst att börja med en nybörjarkurs för att komma igång. Under professionell ledning får du en genomgång av spelets alla delar och din tränare hjälper dig att få grepp på tekniken för de olika slagen.

Våra ledord är passion, personligt och professionellt så vi kommer att göra allt för att du skall få möjligheter att njuta av det underbara spelet golf. Med egen träning och spel på banan kommer du att utvecklas mot Grönt Kort som första steg innan du börjar jobba dig neråt i handicap.

Grönt Kort
Du kan registrera dig gratis på borjaspela.golf.se för att få ett personligt Golf-ID. Har du inte gjort det så gör vi det i innan kursen. Har du ett golf-Id sedan gammalt så gäller det fortfarande även om du aldrig kom igång riktigt eller inte har varit aktiv på länge.

På den kostnadsfria Grönt Kort-webben får du en introduktion till golfen och vad du behöver kunna. Den ger grundläggande teoretiska kunskaper om golfspel och golfvett och goda förutsättningar att klara kunskapstestet. Grönt Kort-webben har två lite längre quiz – ett om golfspelet och ett om golfvett. Det ger dig som ny golfare möjligheter att stämma av vad du lärt dig och träna inför kunskapstestet. Under vår nybörjarkurs kommer vi också ha en banvandring där vi går igenom de viktigaste punkterna inom golfvett och regler.

Den största förändringen till 2023 är att det numera finns ett obligatoriskt kunskapstest i Min Golf. Där får nya golfare visa att de har teoretiska kunskaper om hur man spelar säkert med hänsyn till banan och andra. Kunskapstestet är uppdelat i två deltest med 25 frågor om golfspelet och 25 om golfvett. För godkänt krävs minst 20 rätt per deltest. 

Barn upp till året de fyller 12 år får automatiskt ett barnanpassat test. Barnens test har 15 frågor om golfspelet och 15 om golfvett. För godkänt krävs minst 12 rätt per deltest. Kunskapstestet går att göra om hur många gånger som helst tills resultatet blir godkänt. Vid omstart slumpas nya frågor fram.

 

Spelet och tekniken lär du dig på golfklubben – under kursen hjälper våra utbildade PGA-tränare dig att komma igång. Du tränar sedan på egen hand på övningsfälten och på banan. Du får spela på Bro-Bålsta GKs 9-hålsbana och fyra rundor ingår i kursavgiften.
När du är redo är det dags att göra ett spelprov tillsammans med din fadder. Under spelprovet skall du spela 9 hål på motsvarande handicap -54. När du har klarat både teori och spelprov så kontaktar du oss, vi godkänner ditt Gröna Kort i systemet och du är redo att spela själv när du har skaffat dig ett medlemskap.

Nybörjarkurs Grönt Kort 2023

Program
Dag 1: 9.00-15.00
9.00 Samling och introduktion
9.30 Puttning
10.45 Sving - grunderna
12.00 Lunch
12.45 Teori - golfvett
13.30 Chippning
14.15 Sving – fortsättning

Dag 2: 9.00-15.00
9.00 Sving – olika klubbor
10.00 Pitch
11.00 Bunker
12.00 Lunch
12.45 Teori - regler
13.30 Sammanfattning närspel
14.15 Sammanfattning sving och avslutning

Pris: 1495kr

Max. 10 personer per grupp. I priset ingår lån av klubbor vid behov, fria rangebollar under träningspassen samt 4 fria rundor på Bro-Bålsta GKs mycket fina 9-hålsbana.

Just nu har vi inga kurser planerade. Vill du ta Grönt Kort med ett privat upplägg så kontakta Patrik och Markus i shopen.

Observera att samtliga fält i anmälan måste fyllas i. Efter att du fyllt i alla uppgifter och tryckt på skicka så omdirigeras du till en bekräftelsesida, dessutom får du ett bekräftelse-mail till den e-postadress du uppgivit vid anmälan. Om du inte omdirigeras och/eller får ett mail så gör anmälan en gång till. För frågor kontakta Patrik Skoog på patrik@skooggolf.se eller 0708-584254.

Bro-Bålsta Golfklubb och Skoog Golf Academy AB samlar in och sparar de uppgifter du angivit i din anmälan.