SCGOC

Retrogolftävling avgjord – ständigt denne Peter Lindskog

Den fjärde årgången av retrogolftävlingen Scandinavian Classic Golf Open Championship spelades på Bro-Bålsta GK på lördagen den 12 augusti. Tävlingen värnar om det ökade golfhistoriska intresset för golfutrustningar från 1950 till 1990-talets början, även kallade för Persimmon-and-blades.

Som bekant spelades golf under denna period med företrädesvis stålskaftade bladklubbor och träklubbor med små klubbhuvud av persimmon eller laminat. Vädret växlade mellan uppehåll och regn med temperaturer kring 17 grader. Banan var i gott skick med relativt snabba greener.

Liksom tidigare årgångarna var det hemmaspelaren Peter Lindskog som dominerade. Med set av vackert smidda Spalding Tour Edition Iron Bird on Ball, gick han runt på 78 bruttoslag (36 poäng) och vann både brutto- och netto. Därmed tog han två ytterligare inteckningar i det av Glasbolaget i Bro vackert formgivna vandringspriset. På andra och tredje plats kom Mats Jönsson (BBGK, 84 slag och 29 poäng) respektive Per Bruun (Vidbynäs GK, 88 slag och 28 poäng).

 Tävlingsledarna Patric Andersson och Gunnar Gradin tackar alla deltagare för gott spel och banchefen Micke med personal för en bana i toppkondition. Särskilda tack går till våra sponsorer.

Scandinavian Classic Golf Open Championship

Med tävlingen Scandinavian Classic Golf Open Championship vill Hickorykommittén värna om nutida golfhistoria och det ökande intresset för ”Persimmon & Blades” som även benämns retro- eller vintagegolf. Med begreppet avses stålskaftade golfutrustningar från 1950 till 1990-talets början, då golf generellt spelades med så kallade bladjärnklubbor och träklubbor med klubbhuvuden av persimmon eller laminat. Ett särskilt vandringspris har instiftats och utgörs av ett vackert glaskonstverk formgivet av Glasbolaget i Bro.

Resultat
2020 Scratch: Peter Lindskog, BBGK, 80 bruttoslag (Spalding Tour Edition)
2020 Netto: Ulf Andersson, BBGK, 35 poäng (John Letters European Tour Model).
2021 Scratch: Peter Lindskog, BBGK, 77 bruttoslag (Spalding Tour Edition)
2021 Netto: Kevin Melin, BBGK, 33 poäng (Hogan Grind irons, Toney Penna woods & Ping Pal-putter).
2022 Scratch: Peter Lindskog, BBGK, 82 bruttoslag (Spalding Tour Edition)
2022 Brutto: Peter Lindskog, BBGK, 36 poäng (Spalding Tour Edition)