Spelrätt

Fr o m det år man fyller 35 år krävs innehav av spelrätt om man önskar någon av medlemskategorierna A- eller V-medlem. Du behöver inte äga en spelrätt om du väljer någon av kategorierna 22-29 år, greenfeemedlem, årsmedlem eller L-medlem. Däremot kan du som ägare av en spelrätt byta kategori mellan säsongerna och behöver inte ändra något vad gäller din spelrätt.

Frågor och svar om våra spelrätter

Är du mellan 22 och 34 år gammal och vill bli fullvärdig medlem (A-medlem) behöver du inte köpa en spelrätt nu. Du betalar ändå samma spelavgift som spelrättsägaren. Från det år du fyller 35 kan du komplettera ditt medlemskap med att köpa en spelrätt för att fortsätta som A-medlem. Som A-medlem har du obegränsat spel på både 18-hålsbanan och 9-hålsbanan samt förmånen Avtal 30 med spel på Sollentuna GK. Wäsby GK och Täby GK.

Är du 36 år eller äldre kan du bli årsmedlem (Y-medlem) och betala 1 000 mer i spelavgift än om du har en spelrätt. Som Y-medlem omfattas du av samma spelmöjligheter som en A-medlem.

För juniorer (13-21 år) och knattar (upp till 12 år) är det betydligt lägre avgifter och inga krav på att äga en spelrätt. Klicka här för att se samtliga medlems- och spelavgifter.

Som spelrättsägare har du möjlighet att bjuda gäster på en gratis runda hos oss. Som A-medlem (fullvärdig medlem med spel alla dagar) kan du göra det efter kl 16 både fredag och lördag och som V-medlem (vardagsspelare) kan du göra det efter kl 16 på fredagar.

Du får bjuda in en gäst en gång förutsatt att han inte nyttjat erbjudandet tidigare. Du får bjuda in hur många olika gäster du vill bara de inte är medlemmar i Bro-Bålsta Golfklubb.

Det kan du göra på två olika sätt:

  1. Vi har ett antal spelrätter som vi förmedlar från medlemmar som önskar sälja sin spelrätt för 1 600 kronor. Kom till receptionen så förmedlar vi köpet snabbt och enkelt.
  2. På vår hemsida har vi medlemmar som lagt ut spelrätter till försäljning. De som finns till salu hittar du här. Vill du köpa en spelrätt, ta kontakt med säljaren och kom överens om ett pris.

Spelrätter till försäljning

Om du är intresserad av att köpa en spelrätt tar du kontakt med säljarna nedan och kommer överens om pris. När ni har löst det ekonomiska, förslagsvis via swish, tar säljaren kontakt med Susanne Englund på kansliet via mejl susanne.englund@bbgk.se och meddelar att spelrätten är såld och betald samt (eventuellt) golf-id på köparen. Vi utfärdar därefter ett spelrättsbevis i dennes namn som vi skickar hem via post. Köparen tar kontakt med kansliet för att meddela önskad kategori vilket därefter faktureras.

Vi har även ett fåtal spelrätter till försäljning på kansliet, kontakta Susanne Englund gällande detta.

Höjd åldersgräns för krav på spelrätt för A- och V-spelare

Vid höstmötet den 7 december 2016 fattades beslut om att höja åldersgränsen för krav på spelrätt för A- och V-spelare. Åldersgränsen har tidigare varit 27 år men har nu höjts till 35 år. Du som blir A- eller V-spelare och som är under 35 år behöver alltså inte köpa en spelrätt nu. Du betalar ändå samma spelavgift som spelrättsägaren.

Klicka här för information om de olika medlemskategorierna.

Annonsera om försäljning